Vakvereniging ProFri zal de komende weken via samenvattingen berichten over het coronacrisis op gezette tijden op een rijtje zetten. Dat doen wij om ervoor te zorgen dat niemand een informatieachterstand heeft in deze roerige tijden.

Overzicht:

Donderdag 12 maart; Richtlijnen RIVM
Vakvereniging ProFri deelt met haar achterban de richtlijnen die het RIVM verstrekt over het indammen van het risico van coronabesmetting.
Lees meer...

Zondag 15 maart; Sluiting van horeca
Het kabinet besluit dat alle Nederlandse horecabedrijven gesloten moeten blijven van zondag 15 maart, 18.00 uur tot en met (dus inclusief) maandag 6 april aanstaande. Dit geldt ook voor frituurspeciaalzaken zoals cafetaria's, snackbars en frituren. Mogelijk wordt de periode van sluiting na 6 april verlengd.
Lees meer...

Maandag 16 maart, 16.00 uur; Afhalen toegestaan
Vakvereniging ProFri krijgt de nodige telefoontjes van leden over de ontstane situatie. ProFri stuurt de minister een brief om ervoor te pleiten dat afhalers welkom blijven in frituurspeciaalzaken (géén eters ter plekke). Twee uur nadat de brief verzonden is, besluit het kabinet dat afhalen onder strikte voorwaarden en condities blijft toegestaan. Hetzelfde geldt (in veel gemeenten) voor verkoop bij bedrijven die uitsluitend buffetverkoop hebben, zoals frietzaken in de centra van grotere steden. Ook maaltijdbezorging en drive-throughs blijven toegestaan.
Lees meer...

Dinsdag 17 maart; Pleidooi voor regelingen
Samen met de Vereniging Chinees-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO) en Ambachtelijk IJscentrum richt vakvereniging ProFri een pleidooi aan de minister van sociale zaken en werkgelegenheid. ProFri vraagt met de twee partnerorganisaties om maatregelen op het gebied van arbeidstijdverkorting en vergoeding van de loonsom te verruimen.
Lees meer...

Vrijdag 20 maart; Brief over Bedrijfsschade
ProFri vraagt via een brief aan de Rijksoverheid om meer regelingen te treffen voor alle doorlopende kosten van horecabedrijven, de totale zogenaamde Bedrijfsschade. Ook dit keer trekt vakvereniging ProFri in haar pleidooi samen op met de Vereniging Chinees-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO) en Ambachtelijk IJscentrum.
Lees meer...

Zaterdag 21 maart; Auteursrechten en Thuisbezorgd.nl
Vakvereniging ProFri, VCHO en IJscentrum zenden gezamenlijk een brief naar Buma, Sena, Videma en Thuisbezorgd.nl. Bij de drie auteursrechtelijke organisaties verzoekt het trio om tijdelijk af te zien van auteursrechtelijke heffingen. Bij Thuisbezorgd.nl vraagt het trio om de kosten voor gebruik van het maaltijdplatform te verlagen.
Lees meer...

Zondag 22 maart; ProFri lanceert aparte website
Vakvereniging ProFri lanceert een aparte website voor de coronaberichtgeving: https://corona.profri.nl. Zowel leden als niet-leden kunnen hier alle vakmatige berichtgeving over het coronavirus vinden. Speciaal voor leden bestaat daarnaast de mogelijkheid van gedachten te wisselen op een besloten Facebook-groep: Frietbook.

 

ProFri wenst jou heel veel sterkte en gezondheid!